Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Facturatieprogramma WeFact nu ook beschikbaar in België

Pexels photo rr

'WeFact is een Nederlandse facturatie- en boekhoudsoftware die vooral gericht is op kleine tot middelgrote bedrijven. Het platform biedt tools om facturen te beheren, betalingen op te volgen, offertes te maken en financiële gegevens te organiseren. Nadat ze de Nederlandse markt veroverden, heeft WeFact zijn diensten uitgebreid naar België. In dit artikel leggen we je uit hoe WeFact ook Belgische ondernemingen kan ondersteunen bij hun financiële administratie.

 

De voordelen van WeFact

 

Vroeger nam een factuur maken heel wat tijd in beslag. Nu WeFact de meeste taken voor jou automatiseert, betekent dit dat je als bedrijf minder tijd hoeft te besteden aan administratieve taken en meer tijd hebt voor andere activiteiten. Met een paar klikken kunnen facturen worden opgesteld, aangepast en verzonden, wat tijd en moeite bespaart.  Bovendien ondersteunt het platform meerdere talen en valuta's, wat ideaal is voor bedrijven die actief zijn op de internationale markt.

WeFact stuurt bovendien automatisch herinneringen voor openstaande facturen en behoudt het overzicht over de status van de facturen. Dit zorgt ervoor dat klanten hun facturen op tijd ontvangen, bedrijven geen belangrijke betalingen missen en dat de cashflow vlot verloopt. 

Het platform voldoet ook aan de Belgische regels en BTW-voorschriften. Je kunt op beide oren slapen, WeFact garandeert dat je facturen altijd actueel en wettelijk correct zijn. Bovendien bieden ze regelmatige updates aan om ervoor te zorgen dat het systeem zich aanpast aan eventuele wijzigingen in de Belgische wetgeving.

 

Hoe gaat WeFact in zijn werk?

 

WeFact heeft een intuïtieve gebruikersinterface die zelfs voor mensen zonder technische achtergrond

eenvoudig te begrijpen is. Dit is bijzonder handig voor ondernemers die zelf verantwoordelijk zijn voor hun administratie en niet altijd de luxe hebben om gespecialiseerde boekhouders in dienst te nemen. Met minimale training kun je zo aan de slag. 

Je begint met het aanmaken van een account. Vul je bedrijfsgegevens in, zoals je bedrijfsnaam, adres, btw-nummer, en bankgegevens. Je kunt ook je logo en huisstijl instellen, zodat je facturen en offertes professioneel worden gepresenteerd.

Wanneer je een factuur wilt aanmaken, vul je de benodigde informatie in, zoals klantgegevens, producten of diensten, prijzen, btw-tarieven, en eventuele kortingen. Zodra je de factuur of offerte hebt ingevuld, kun je deze opslaan, bewerken en verzenden naar je klant via e-mail.

 

Waarom kiezen voor WeFact?

 

Naast bovenstaande voordelen, zoals automatisering en tijdwinst, vermindert WeFact bovendien het risico op fouten. Dit maakt het boekhoudproces efficiënter en nauwkeuriger.

Bovendien draagt het gebruik van WeFact bij aan de duurzaamheid van je bedrijf. Dankzij de digitale facturatiemogelijkheden bespaar je papier en reduceer je bovendien je ecologische voetafdruk. Dit kan niet alleen kosten besparen, maar ook zorgen voor een positieve indruk bij milieubewuste klanten.

Kun je er even niet aan uit, weet dan dat WeFact beschikt over een professionele klantenservice. Dit zorgt ervoor dat je snel hulp kunt krijgen bij eventuele vragen of technische problemen.

 

De toekomst van boekhoud-software

 

De toekomst van boekhoud-software ziet er veelbelovend uit. Dankzij AI zullen steeds meer taken geautomatiseerd worden, zoals gegevensinvoer, factuurverwerking en zelfs het genereren van financiële rapporten.

Dit vermindert niet alleen menselijke fouten, maar maakt ook snellere en accuratere analyses mogelijk.

Boekhoudsoftware zal ook steeds vaker geïntegreerd worden met andere zakelijke systemen, zoals CRM-systemen, betalingsverwerkingsplatforms en software voor voorraadbeheer. Of wat dacht je van geavanceerde analysetools die bedrijven kunnen helpen trends te identificeren, voorspellingen te doen en strategische beslissingen te nemen op basis van diepgaande analyses?

Als ondernemer is het belangrijk om gebruik te maken van tools die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook bijdragen aan de groei en de efficiëntie van je bedrijf. We Fact biedt je een veelzijdig en gebruiksvriendelijk platform dat perfect aansluit bij de behoeften van moderne bedrijven. Boekhouding saai? I don't think so!'

Pexels photo rr

Deel dit artikel